čtvrtek 31. října 2013

Knižní řetězovka 4.díl





Pořádá Luu


30. Největší knižní výzva?
old book | via Tumblr
zdroj
Povinná četba -_- Bohužel, ať se snažím sebevíc, nejde mi přečíst snad ani jeden kousek jakkoliv zábavné povinné četby. 

31. Největší knižní výzva, do které se stále bojíš jít?
Nevím jestli je to největší výzva, ale už dlouho se odhodlávám si koupit nějakou fakt hodně tlustou knihu, kterou bych chtěla přečíst. Třeba 700- stranovou knihu. Asi bych byla na sebe vážně hrdá, kdybych někdy takovou bichli přečetla :D Pro začátek bych chtěla začít s Hostitelem, který taky není nijak extra krátký.

32. Oblíbený básník?   

Uff, tak tady vás asi zklamu. Já a poezie, to nejde dohromady. Samozřejmě už jsem viděla pár opravdu krásných básní, ale žádného specifického básníka si nepamatuji (přestože momentálně se pokouším přečíst Kytici od Erbena)

33. Kolik knih si obyčejně půjčuješ v knihovně?
Hodně :D Vždycky minimálně čtyři nebo pět. Problém je v tom, že snad nikdy nepřečtu úplně všechny, protože se mi do toho ještě nahromadí mé vlastní knihy, které mě ve většině případů baví mnohem víc, než ty z knihovny. Tím pádem jsem poslední půlrok v knihovně vůbec nebyla ;) 

Aphrodite LaFont 34. Vratila jsi už knihu do knihovny, aniž bys ji přečetla?
Viz předchozí otázka. Většinou to ale bylo z důvodu, že mi prostě propadla půjčovní lhůta a já knihu nestihla ani rozečíst.


35. Oblíbená knižní postava?
Nad tímle bych mohla hloubat dlouho. Nemám žádnou určitou postavu, ale hodně vyhraněný typ mé oblíbené postavy. Většinou je to hlavní dívčí postava, která má hrdinskou povahu, ale přesto se nechová jako spasitel světa a nedělá hlouposti. A pokud je hlavní hrdinka i dostatečně drzá a vtipná, pak má u mě zaručeně vyhráno.

36. Oblíbený knížní záporák?
Mít v oblibě záporáka, to snad ani nejde ne :D? Ale tak třeba mám ráda Afroditu se Školy noci, která také byla ze začátku záporná postava. Anebo naposledy se mi celkem líbila i postava Petera v Rezistenci.





37. Knihy, které si obvykle beru na prázdniny?
Na prázdniny beru většinou ty nejlepší kousky, na které se už delší dobu těším. Anebo naopak i ty nejhorší, abych se donutila je konečně někdy přečíst :D Je to různé..

38. Nejdelší doba, kdy jsi nečetla?
Měla jsem velkou knižní krizi někdy na přelomu 8. a 9. třídy základní školy, kdy jsem opravdu nečetla vůbec. Bylo to období, kdy už mě přestaly bavit knížky pro mladší a zároveň jsem ještě neobjevilo kouzlo úžasných dystopii ♥

Untitled
zdroj
39. Kniha, kterou jsi nedokázala/nemohla dočíst?
Těch je hodně, jak říkám, v té deváté třídě byly nějaké pokusy, ale neúspěšně. Jinak ale mezi typické nedočtené knihy patří právě ta povinná četba :/



40. Co tě dokáže při čtení vyrušit?
To záleží na tom, jak moc jsem do knihy zažraná .Většinou mi ale žádné zvuky nevadí ve čtení..spíše mě vždycky vyruší čas anebo povinnosti :(



 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat