pondělí 11. srpna 2014

Anna krví oděná - Kendare Blake









Autor : Kendare Blake
Název : Anna krví oděná
Název v angličtině : Anna Dressed in Blood
Série : Anna
Díl : 1.
Nakladatel : Baronet
Datum vydání : 2013/01
Počet stran : 271
Cena : 210,- (na bux.cz)



Anotace

Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé.
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu. Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří


.

  Cas Lowood je neobvyklý chlapec, který zdědil své poslání po otci a to zabíjení mrtvých. Žije se svou matkou čarodějkou a kocourem a neustále cestují po celé zemim stěhují se z jednoho místa na druhé a Cas vyhledává duchy a zabíjí je, aby už znovu nemohli zabíjet nevinné. Jednoho dne přijedou do nového města vyhledat Annu krví oděnou. Dívku která byla kdysi brutálně zavražděna podříznuta v bílých šatech, které jsou dodnes poseté rudou krví kapající na zem. Nikdo, kdo vstoupil do jejího domu se odtamtud nevrátil živý. Roztrhala je na kusy. Když se s ní ale Cas poprvé setká, Anna jeho život ušetří a postupem času k sobě začnou mít jiný mnohem bližší vztah, než by oba očekávali. 


 
Miluji tu obálku. Jde z ní cítit přesně to, co v knize najdete. Je správně strašidelná a tajemná. Líbí se mi že je celá obálka v šedé barvě, jenom ty červené kvítky a krvavé šaty dole. Zkrátka je to jedna z mých nejoblíbenějších a hodně trefných obálek ♥


Anna im blutroten Kleid (Anna, #1) Anna Dressed in Blood (Anna, #1) Anna vestita di sangue (Anna, #1) Anna Dressed in Blood (Anna, #1)





 

- Případné spoilery jsou zamazány černou barvou, pokud chcete číst i to, stačí odkrýt ;)


Cassio Theseus Lowood : hlavní klučičí postava
Jelikož jsem už dlouho nečetla knihu, kde by hlavní postavou byl kluk, bylo to pro mě něco trochu jiného. Cass mi ale nijak nevadil, nijak mi nelezl na nervy a měla jse ho celkem ráda. Jo, vlastně mě štvalo, že byl tak stydlivý a neřekl Anně trochu víc co k ní cítí a tak. Vlastně spolu skoro nic nezažili, jenom dvě pusy a ticho :(

Anna Korlovova: hlavní holčičí postava

Zamilovala jsem si ji už od samého začátku. Ještě když byla děsivá a zlá, stejně jsem ji měla strašně ráda a vůbec jsem ji nemohla považovat za zápornou postavu, i když jsem myslela, že jí bude. Líbilo se mi její chování, to jak vypadala, její smutný příběh. Chtěla bych ji za kamarádku, protože mi připadala fakt úžasná.

Carmel : Cassova nejlepší kamarádka

Taková ta typická blonďatá vlezlá holka. Ze začátku jsem ji mšla ráda, pak mi přišl hrozně vlezlá a na konci trochu ukňouraná. Hlavně jsem měla pocit, že právě ona bude s Cassem což jsem od začátku nechtěla, takže jsem ráda že to dopadlo tak jak to dopadlo. 

Thomas : Cassuv nejlepší kamarád
Jo tak to byla další super postava. Úplně vidím toho podivína s kterým se nikdo nebaví a přitom se z něho vyklube tak super kamarád. Opět strašně hodná postavá s pěkným charakterem už od začátku. 

Tybalt : Kocour

Normálně zvířecí postavy v knihách neřeším, ale tady mě opravdu naštvalo to, že ho sežral ten hnusný chlap. No vážně, to nemuseli :( 




Začala bych úrovní strašidelností. Co jsem četla recenze, tak hodně holek psalo že se bálo. Byla jsem na to připravena a proto jsem si od začátku už slíbila, že tuhle knížku nebudu číst večer ve tmě :D Abych ale řekla pravdu, nic moc strašidelného jsem tam nenašla. Možná snad jen na začátku první setkání s Annou jak zabila toho kluka byla trochu děsivá, přestože mi samotná Anna od začátku děsivá nepřišla. Jsem za to ale ráda, protože něco víc děsivého bych asi ani nedočetla.

Možná trochu mínusem knihy je, že byla až moc stručná. Kniha to nebyla úplně nejhubenější, ale ani ne dost dlouhá, aby se příběh trochu prohloubil. Prostě mi to čtení šíleně uteklo a vůbec by mi nevadilo, kdyby bylo o pár desítek stran víc.

Tím také poukazuji na přílišnou stručnost vztahu hlavních postav. Myslím, že jejich lásce měla dát spisovatelka trochu víc prostoru. Méně stránek řešení a popisování nějakých voodoo blbostí a ochranných kruhů a více času Anny s Cassem. Strašně se mi spolu líbili, ale vždyť oni spolu snad vůbec nemluvili a dali si jen dvě pusy. To mi tam fakt chybělo :/

Taky konec mi přišel trochu useknutý a hlavně jsem uplně nepochopila, co se stalo s Annou. Kdybych nevěděla, že je druhý díl tak jsem normálně naštvaná, protože byla kniha zakončena tak, že umřela a zmizela už napořád. A to bych nerozdýchala.


 _______________________________________________________________________________


 Takže celkové hodnocení? Opravdu moc mě zaujalo téma a celkový děj, ten strašidelný nádech se mi na tom líbil nejvíce. Postavy, obzvlašť Annu jsem si zamilovala a už jenom kvuli ni si chci přečist další díl. Kniha byla hezky napsaná, četla se mi opravdu dobře a dočetla ji v rekordním čase. Jediná škoda je pro mě ten vztah Anna + Cass, ale doufám že s tím autorka třeba něco udělá v dalším díle. Moc se těším a knížku doporučuji, pokud nejste moc velcí strašpytlové ;)



knižní trailer


7 komentářů:

  1. Všichni tuto knihu tak hezky vychvalují, jenže já jsem na to asi strašpytel :D Uvidím, třeba si ke mě časem najde cestu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale nee fakt není vůbec strašidelná. Ještě když nebudeš číst v noci, tak to určitě zvládneš :D

      Vymazat
  2. Ahoj! Nominovala jsem Tě do jednoho zajímavého TAGu (doufám, že budeš ráda) :D Pro bližší info mrkni ke mě na blog:
    http://obsessed-with-books.blogspot.cz/2014/08/tag-liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé moc děkuji za nominaci ♥ Tagu mám už hodně naplánovaných, ale určitě se i tenhle dostane na řadu!

      Vymazat
  3. No já nevím, taky se mi zdá hodně hodně strašidelná :D jsem na takový knížky prostě slaboch.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento díl byl dobrý, ale pokračování mě zklamalo :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? To je škoda :/ Ale většinou vždycky první díly jsou supe a ty další nic moc. Snad to nebude taková hrůza až to budu číst no :)

      Vymazat