pátek 19. července 2013

I'm obsessed with...Lindsey Stirling


"Páteční meme z dílny Emily L (http://knizni-koutek.blogspot.cz/) . Podstatou článku je zveřejnění obsese, kterou může být libovolná věc, osoba, jídlo, kniha atd., spolu s krátkým informativním článkem."


Minule jsem mluvila o očních linkách, dnes to bude na úplně jiné téma, ze zaměření hudby. Dovolte mi představit Lindsey Stirling ↓






 Lindsey Stirling je americká houslistka, zpěvačka, tanečnice a skladatelka. Narodila se v Orange County a k hudbě ji i její dvě sestry nasměroval jejich otec. Na housle hraje od svých pěti let. V mládí se úspěšně účastnila několika talentových soutěží a v roce 2010 se přihlásila do Amerika má talent, kde se dostala do druhého kola.
Po účinkování v Amerika má talent se pustila do vlastního koncertování a vydávání. Svá vystoupení i své videoklipy doprovází tanečními choreografiemi. V roce 2010 vydala krátkou desku Lindsey Stomp, která obsahuje skladby Transcendence, Song of the Caged Bird a Spontaneous me. Od té doby vydala několik singlů, ke kterým také natočila videoklipy.


Proč jsem si ji oblíbila?
Neříkám že nemám ráda klasickou hudbu..mám, ale asi nejsem ten typ co celé dny poslouchá jenom klavírní písně doprovázené houslemi a podobně. Lindsey Stirling tomuto zaměření ale dala úplně novou energii, je to něco jiného. Dokázala housle a oblíbený dubstep skloubit do jedné písničky a tak z toho vzniklo tohle ↓ Na jejích youtube kanálu ale naleznete i různé covery na jiné známé písničky jako například Thrift shop od Macklemore apod.



Nevím jak vám, ale mě se to líbí neskutečně moc :) Nejen že umí krásně hrát, ale je i hezká, sympatická a na videoklipy je radost pohledět. Můžete se kouknout i na jiné její klipy.






Její youtube kanál najdete ZDE

 


Žádné komentáře:

Okomentovat