čtvrtek 14. února 2013

Můj názor na....Valentine's day ♥

Co takhle kratší článek na zamyšlení..A nebude se týkat ničeho jiného než dne Sv.Valentýna.






Den svatého Valentýna, který připadá na 14. února, slaví mnoho zamilovaných po celém světě. Vzájemně se obdarovávají nápaditými valentýnskými dárky, mezi které patří květiny, čokolády a samozřejmě tradiční valentýnská přáníčka. S Valentýnem jsou rovněž spojována i velkolepá romantická gesta.
Sv. Valentýn byl katolický kněz ve starém Římě, k jehož životu se pojí mnoho zajímavých legend. Jedna z nich praví, že sv. Valentýn měl zázračné léčivé schopnosti, díky kterým uzdravil mnoho lidí. Později však byl uvržen do žaláře a následně zemřel mučednickou smrtí. Z jiné legendy se zase můžete dozvědět, že uzdravil nevidomou dívku. Zatímco křesťané to považovali za zázrak, pohani se rozhněvali a nechali Valentýna setnout mečem.
Kněz Valentýn prý potají oddával mladé páry. Proto den sv. Valentýna je svátkem zamilovaných na celém světě. 



Ano, Sv.Valentýn to myslel dobře a je hezké si jeden den v roce lásku vyznávat více než v jiné dny, ale čím jde moderní doba dále, tím více nemám tento svátek v oblibě. Dle mého názoru jde jen o další komerční svátek kdy vás všude možně nutí do nějakých akcí, slev, valentýnských čokolád, přáníček, srdíček a obchodníci mají tak akorát z toho radost.
Nejvíce se mi líbí názor...Proč vyznávat lásku jen na Sv.Valentýna - lásku by si lidé měli vyznávat kdykoliv a kdekoliv :) No není to pravda?
Krom toho, ti, co momentálně nejsou v žádném vztahu jsou pak akorát ještě smutnější anebo ještě více otrávenější. Já letos na Valentýna opět jedu "forever alone". ale vůbec z toho nejsem smutná. Jsem prostě ve věku kdy nemám potřebu mít nějaký pevný vztah a tak se můžu bavit s úplně každým a nikdo mě nekontroluje a ani já se nemusím nějak držet pozadu.
Na závěr bych snad jen řekla..pro zadané - užijte si spolu krásný Valentýn, ale nezapomeňte že takovéhle Valentýnské dny si můžete udělat klidně i každý den. A pro vás nezadané - nesmutněte, jak už jsem řekla má to i své výhody, zajděte si na nákupy, s přáteli, na diskotéku nebo klidně jen tak polehávejte celý den v posteli nebo ve vaně.. Je to úplně na vás..To je ta příjemná svoboda  :-)
Mějte se všichni krásně, užívejte a mějte se rádi :-*



P.S - Jaký máte názor na Sv.Valentýna vy? Slavíte? Copak jste dělali nebo máte v plánu? Pochlubte se :-)


1 komentář:

  1. super článok....a úplne vo všetkom s tebou súhlasím!

    môj blog:
    styllin.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat